Ud over at en bogs handling volder og giver nogle kvaler, For intet er absolut givet på forhånd. Så har en af mest naturlige øvelser, som burde være det letteste, vist sig absolut IKKE været det. For hvad pokker skal de hedde, de forskellige.

Det har været en spændende øvelse, for uanset hvad så vække bestemte navne, bestemte billeder inde i de fleste mennesker. Hvis de siger andet, vil jeg påstå at deres næse vokser. PÅ samme måde så kan det ikke undgås, at man bruger persontyper personligheder man kender, i en historie. Så hvis det er en der er meget tæt på virkeligheden, så skal det jo helst ikke være for lyst og for oplagt. OG det skal ikke være for lyst og for oplagt. Ikke i denne her historie.

Der har jeg kæmpet en del og gået mange turer på kirkegaarde, kigget i navne registrer, telefonbøger, aviser både gamle og ny. Nogle gav sig selv andre bestemt ikke OG jeg er ikke færdig endnu som sådan.

En af dem der specielt har voldt nogle kvaler, er til en af de absolutte vigtigste bipersoner i ”Skygger”. Her fik jeg sat et par håndfuld tidligere kollegaer på opgaven. For jeg havde virkelig været langt omkring. Hun er ikke hvem som helst. Jeg tør godt her allerede afslører, at hun bl.a. er topadvokat, tørre gulv med de fleste mænd og de prøver de små mandslinger. En Alfa Kvinde med store bogstaver ALFA.

Hun skal da hedde Kirsten

Men pludselig ned af midtergangen med hornet i konstant bevægelse og med et skarpt sving, kom en af de kollegaer der var sat på opgaven ned til mig. Han har jo fået flere detaljer om hende end dem jeg har røbet her.
Han peger på mig og siger ”Hun skal da hedde Kirsten”. Ja da hun skal da hedde Kirsten, så var Kirsten på plads. Jeg kom med det samme til at tænke på Kirsten fra Anne & Lotte… ”Kirsten siger nej”. Ved ikke hvorfor.

Sådan gik det til at Kirsten fik sit navn.